FÅR JAG ENS SKRIVA OM DETTA???

Jag har ju tidigare nämnt här på bloggen att jag äter medicin, så en del av er vet redan om det. För bara någon vecka sedan bytte jag och provade en ny medicin, vilket jag delade med mig av här på bloggen då jag under den första veckan med den nya medicinen mådde så dåligt. Nu mår jag dock mycket bättre och jag hoppas att det vill fortsätta så! Jag äter alltså medicin för min ångest och jag har gjort det sedan i augusti 2018. Jag har sedan dess, med hjälp av medicinering och genom att jag aktivt jobbat med mig själv, mått allt bättre. Anledningen till bytet av medicinen för några veckor sedan var på grund av en biverkning som inte ville ge med sig. Jag gick nämligen upp i vikt. Jag gick upp både fort och mycket. Min hud har inte hunnit med i tempot vilket har resulterat i nya, lila bristningar här och var på min kropp. De är dock ingenting som jag lagt någon värdering i eller mår dåligt över för att bristningar ju är en så naturlig grej och ingenting som ens är värt att lägga varken tid eller energi på. MEN - att jag inte längre får plats i mina kläder är en större utmaning. Det är skittråkigt att ha en stooooor garderob, proppad med kläder men som ändå känns väldigt liten just nu då andelen av kläderna som jag får på mig och kan använda är väldigt begränsad. Jag känner mig dessutom tyngre, tröttare och svagare i kroppen mot vad jag tidigare gjort. Jag känner mig inte bekväm i hur kroppen känns och därför har jag nu tagit beslutet att lägga i en högre växel och lägga fokus på kost och träning under några månader framöver. Och det är anledningen till att jag tar upp detta med er nu.

Jag tycker att det är så svårt att prata om vikt, kropp och allt som hör det till såhär öppet på bloggen eller sociala medier överhuvudtaget. Jag vill absolut inte trampa någon på tårna, hetsa eller trigga någon genom det jag skriver här samtidigt som jag någonstans känner att jag ändå äger min känsla och mina upplevelse och har rätt att dela med mig av dem. Detta är min blogg och jag har därmed rätt att skriva vad jag vill här. Men så vet jag ju också att det inte fungerar så, att det inte är så enkelt och jag vill självklart ta mitt ansvar - precis som att jag tycker att alla andra ute på de sociala fälten bör göra detsamma.

Jag behöver er hjälp att sortera i detta och därför vänder jag mig till er och frågar om det är någonting som ni vill ta del av? Är dessa kommande månader då jag kommer att utmana mig själv vad gäller både träning och konst någonting som ni vill att jag uppdaterar er kring, skriver om, delar med mig av? Och isåfall i vilken utsträckning? Vill ni ta del av mina träningspass? Hur jag äter? Rösta gärna här nedanför och hjälp mig! Er åsikt är jätteviktig för jag vill att denna blogg ska vara lika trevlig för er att besöka - som för mig att driva. Vi är ett team här inne!

Jag vill också understryka att jag inte kommer att sluta äta eller att försöka "banta ned" mig själv utan allt handlar om att jag vill bygga upp mig själv inifrån och "bli mig själv" igen på ett hälsosamt sätt. Jag vill alltså dela med mig av en inspirerande livsstil snarare än en triggande.

VILL NI TA DEL AV MIN "RESA"?

  • TRÄNING

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Klart dubbla dela med dig om din nya resa både stort och smått. Vi bör vara så vuxna attvi kan dela stödja och peppa.Min devis om jag inte tycker om mig själv eller trivs med mig själv hur ska då någon annan gör det. Däremot hur jag ser ut det är var och ens ensak
nouw.com/stenhagenbettan
tildajuujarvi
tildajuujarvi,
Jag tänker också lite att det kanske får landa lite på ens eget ansvar? Att se till att inte följa bloggar, konton osv som man inte mår bra av. Och så får vi som delar med oss se till att inte förmedla en osund syn på det hela. Tack snälla för att du delade med dig av dina tankar! Stor kram ❤️
nouw.com/tildajuujarvi