GYNEKOLOGISK CELLPROVTAGNING

Jag är alldeles bubblig i hela kroppen av den där alldeles speciella och helt underbara känsla som infinner sig i hela kroppen efter en tenta. Det är så befriande att efter flera dagar av konstant stress och tentaångest äntligen få pusta och lägga tid på annat. Så hur gick det då? Jag tror att det gick okej. Jag hoppas det iallafall. Jag vet ju med mig att jag inte pluggat så mycket som jag borde men jag vill ändå tro att jag lyckades skrapa ihop tillräckligt med poäng för att få godkänt åtminstone. Oavsett så är det ingenting som går att påverka nåt mer nu iallafall så därför väljer jag därmed att släppa det nu och inte ödsla min energi på det nåt mer. 😃

Efter att jag skrivit tentan köpte jag och emma med oss mat från donken som vi tog med oss hem till Amanda där vi sedan åt och pratade i någon timme innan det var dags för mig att fara iväg till vårdcentralen. Jag hade nämligen bokat in en tid hos barnmorskan vid 14-tiden för ett gynekologiskt cellprov. Jag fyller ju 23 år i höst och fick därför en kallelse på posten för några veckor sedan och för mig var det självklart att jag skulle gå. Jag vet att många väljer att strunta i den undersökningen och det´finns förmodligen flera orsaker till det, men jag tycker att det är så synd. Det är en så bra grej att vi faktiskt får kallelser till att checka kroppen och hur den mår. Och om det gjorde ont? Inte det minsta. Jag tycker inte ens att det var obehaglig. Sen kan jag förstå att själva situationen kan kännas obekväm där man ligger med benen i vädret, men då får man försöka tänka att de som jobbar på barnmorskemottagningen ser flera tiotals snippor om dagen så de bryr sig nog inte så mycket om just din😂 så hörrni - gå på cellprovtagningarna! Det tar en minut och det är så värt det.


Här får ni en jättefin bild på mina charmtroll till vänner😄 Jag är så glad för dessa tjejer. Klokaste jag vet och så fantastiska. Och om någon timme ska jag faktiskt träffa dem igen då vi ska hem till Hannah (och fira att tentan äntligen är skriven) tillsammans med de andra tjejerna i gänget Det blir tacos för hela slanten - hur mysigt??

Gillar

Kommentarer