HUDVÅRDEN SOM FÖRÄNDRADE MITT LIV

Jag började få alltfler finnar och problemområden i ansiktet under mina tidiga tonår. Länge bestod min hudvårds-rutin endast av vatten för att sedan även involvera tvål. Nu i efterhand, när jag tänker tillbaka på det, så svider det i hela mig när jag tänker på hur ansiktet verkligen stramade efter att jag tvättat det med uttorkande handtvål. Senare började jag åtminstone med återfuktning i kombination med någon billig ansiktsrengöring från ÖoB eller Rusta. Jag använde mig länge av billiga produkter som jag hittade bland hygienartiklarna i vanliga matbutiker eller varuhus. Men min hy blev aldrig bättre.

Jag var extremt obekväm osminkad då allt jag kunde se i spegeln var alla dessa röda områden och massor av små finnar som trängdes med de större. Jag fick ofta stora finnar som kändes som smärtsamma knölar under huden och det hände att jag vaknade på nätterna av att de ömmade och gjorde ont. När jag sminkade mig blev jag aldrig nöjd med resultatet för att sminket skar sig, blev kakigt eller fläckigt i och med mina desperata försök att tänka alla finnar och plitor. Jag sminkade lager på lager men finnarna förblev synliga i form av knottror och ojämnheter.

Allting förändrades dock när min syster Tanita (som är galen i hudvård haha) berättade för mig om Paula's Choice och vad dessa produkter gjort med hennes hy. Efter att jag fått se hennes hy med egna ögon och hur fin den faktiskt var bestämde jag mig för att ge märket ett försök, trots att dessa produkter kostade bra mycket mer än de produkter som jag tidigare använt mig av som aldrig kostade mer än MAX en hundring.


Sagt och gjort bad jag Tanita länka produkterna till mig, och så klickade jag hem en cleanser, en syra samt en återfuktande hudcreme (den finns ej med på bild). Jag började använda dessa produkter varje morgon innan jag sminkade mig samt varje kväll innan läggdags och redan efter en vecka var skillnaden tydlig då mina finnar och problemområden hela tiden blev allt färre och färre.

Jag har nu använt mig av dessa produkter i mer än ett år och jag tror faktiskt inte att jag någonsin kommer att byta ut dem, inte som det känns just nu iallafall. Vad dessa produkter har gjort med min hy är guld värt. Jag kan dock inte påstå att min hy är perfekt och felfri (särskilt inte i perioder då andra faktorer som till exempel stress och ägglossning spelar in) men det är ändå en sådan otrolig skillnad mot hur min hy såg ut innan jag började med dessa produkter. När jag ser tillbaka på bilder som är tagna från tiden innan jag började involvera Paula´s Choice produkter i min hudvårds-rutin blir jag verkligen chockad över vilken problem-hy jag faktiskt hade..


Som sagt, de kostar en del, men för mig är det pengar som jag mer än gärna betalar för det resultat som jag fått. Det handlar om prioriteringar och för mig är en välmående och fräsch hy en prioritet då den faktiskt påverkar min självkänsla en hel del..

Sedan är det självklart viktigt att komma ihåg att vi behöver ta hand om vår hy inifrån och ut. Näringsrik och hälsosam kost, rörelse och motion, minimalt med stress, lagomt med sömn och rikligt med vatten gör magi med hy, hud, hår och naglar - det kommer vi inte ifrån... :)

Känner du att du inte har riktig koll på vad just din hy behöver så kan du göra Skincity's hudtest där du får hjälp, råd och rekommendationer. Det gör du isåfall HÄR.

Gillar

Kommentarer