HUR MÅR DU JUST DU?

Idag är en såndär typisk söndag. Ni vet när håret fortfarande sitter fast i samma slarviga hästsvans som jag sovit med, ansiktet ser fortfarande nyvaket ut för att jag inte ens har orkat ta på mig concealer och dagens outfit består av de fulaste men också absolut mest bekväma mjukisarna som går att hitta i garderoben i kombo med en lika skön, och lite för stor, huvtröja.

Jag har typ alltid hatat söndagar. Söndagar har alltid inneburit söndagsångest. Ångest för att helgen redan är över och för att måndagen är så nära. Jag har alltid hatat tanken av att ha en hel vecka att ta mig igenom innan det är helg igen. Söndag innebar bara ångest och det var helt klart den värsta dagen på hela veckan. Jag tyckte att söndagar sög. Men så är det inte längre.Det faktum att det inte är så längre får mig att reflektera och fundera på vart jag befinner mig i livet just nu.
Jag befinner mig på en plats i mitt liv som jag trivs väldigt bra med. Jag mår bättre än vad någonsin trott att jag skulle må. Ni som umgås med mig en del, och som verkligen känner mig, har säkert redan hört detta 10 gånger om haha.. Jag ber om ursäkt för att jag tjatar, men för mig är det så stort. Att få vakna upp varje dag och känna att jag genuint vill ta mig an dagen för att jag älskar att vara vid liv är någonting helt nytt för mig. Jag vet att det låter mörkt. Jättemörkt, och det har det också varit i ganska långa perioder av mitt liv. Jag har överlevt för att jag måste. Men jag har inte levt.

Idag lever jag. Jag lever mer än vad jag någonsin gjort. Jag försöker att jobba med mig själv istället för emot. Jag tränger inte undan min ångest när den kommer utan jag försöker istället att acceptera och omfamna den. Det dödar mindre energi och det ger mig mer förståelse för hur jag fungerar. Jag har fantastiska människor i mitt liv som jag har valt med omsorg. Jag har lärt mig att ett stort antal vänner inte betyder någonting i slutändan, om de är vänskapsrelationer som snarare stjälper än hjälper. Jag har inget utrymme i mitt liv för personer som inte vill mig väl, som vill livnära sig på min energi eller som vill sänka mig så fort jag vågat ta sats för att ta mig framåt. Jag har istället givit stor plats till de människor som får mig att bli den bästa versionen av mig själv, som peppar mig i det jag vill och som är där för att hålla mig om ryggen så fort jag vacklar.

Jag har helt underbara människor i mitt liv som är ovärderliga och som inte går att ersätta med någonting annat i hela världen.

Den största skillnaden har dock varit den underbara hjälp som jag har fått via vårdcentralen. När jag kom i kontakt med vårdcentralen här i Borlänge i slutet av sommaren, när jag befann mig i en svår svacka, blev jag direkt tagen på allvar. Jag fick komma på undersökningar för att utesluta andra tänkbara anledningar till varför jag mådde så dåligt fysiskt. Jag fick hjälp både genom samtalsterapi och medicinering och det har hjälpt mig så otroligt mycket. Jag har en helt annan inställning till livet, jag är nyfiken på livet och vad det har att erbjuda samtidigt som jag också har ork, motivation och lust till att ta tag i och faktiskt också genomföra saker. Jag har ork att göra saker som jag tycker är roligt, som ger mig någonting i utbyte och som får mig att må bra. Jag har orken att lyssna till mig själv, både vad gäller min kropp och min själ, och ge mig själv vad jag behöver för att må så bra som möjligt. Jag vill leva. Jag vill leva mer än någonsin. Och det är så stort för någon som alltid känt att livet inte är menat för mig.

Hur mår ni? Vilken period i livet går du igenom just nu? Dela gärna med er i kommentarsfältet.<3


Xx, Tilda

Gillar

Kommentarer

artibus
artibus,
stark text, skrev nyss ett långt inlägg om hur jag mår ❤️
nouw.com/artibus
tildajuujarvi
tildajuujarvi,
Tack snälla du, jag ska gå in och kika. Kram <3
nouw.com/tildajuujarvi