JAG VILL INTE DÖ

Att inget liv varar för evigt är väl en av de få saker som vi kan vara 100% säker på. Men när den tanken slår mig så blir jag skiträdd. Jag får ett tryck av ångest i bröstet som sedan toppas med en lätt panik-känsla för att det är så himla brutalt på något vis? Vi vet liksom att vi kommer dö, för eller senare, men vi har inte en aning om hur eller när. Fast vid närmare eftertanke; vill man ens veta det egentligen? Jag som tycker att det är svårt att leva i nuet redan som det är - tänk då om jag dessutom visste när livet skulle ta slut? Men hur som helst, jag blir rädd av tanken på döden och det vet jag att jag delar med många andra. Jag har alltid varit rädd för döden på ett eller annat sätt men den rädsla som jag känner idag är så annorlunda i jämförelse med den rädsla som jag känt tidigare. Det är en skillnad som nu har blivit så tydlig för mig.

Förr var jag rädd för att dö därför att jag var rädd för vad som väntade. Jag var rädd för hur det skulle kännas, vad som skulle hända, vart jag skulle hamna och för att bli ensam. Jag var rädd för att dö därför att döden i sig är så oviss. Absolut, jag skulle ljuga om jag sa att dendär förbaskade ovissheten inte skrämmer mig längre, för det gör den, men idag är min främsta anledning till varför jag inte vill dö en helt annan. Jag vill inte dö därför att jag vill leva.Jag är så ödmjuk inför livet och just den egenskapen är ett exempel på en sån där positiv grej som jag fått ta med mig från de tuffaste åren i mitt liv hittills. Jag påminner mig ständigt om att ingenting som jag har idag, får jag någonsin ta för givet; oavsett om det gäller relationer, min hälsa eller någonting helt annat. Jag älskar att vara vid liv. Jag vet att det låter klyschigt, och det kan det mycket väl vara också, men jag vet inte hur jag annars skulle beskriva det jag känner för livet just nu. Kanske är det såhär de flesta av er känner, vad vet jag, men för mig som tidigare sett livet som ett ständigt pågående krig mot mitt eget mående blir det en så stark kontrast när det plötsligt istället är total vapenvila. Jag är glad för varje dag som jag mår bra, jag är glad för allt jag får chansen till att göra och framförallt så känner jag mig så rik. Jag är rik på så mycket kärlek i mitt liv. Jag må ha det kämpigt rent ekonomiskt de sista dagarna innan "löning" (hej csn!) men titta till exempel på bilden ovan. Jag blir alldeles varm i hjärtat av den. Det är en helt oförberedd bild som är tagen på en av mina närmaste vänners bröllop för 2 år sedan. Jag och dessa tre tjejer har hållit ihop och haft daglig kontakt sedan 2013, då vi lärde känna varandra. Trots att de bor i Finland, trots att vi lever helt olika liv på många sätt och trots att vi befinner oss på helt olika platser i livet så är våra vänskapsband ändå starkare än någonsin. Vilken rikedom är inte det? Jag har så mycket fina människor i min omgivning som jag värderar så högt och som fyller mitt liv med så mycket kärlek. Dessa människor gör livets törnar lite mindre smärtsamma och alla skratten lite mera högljudda. Tack livet.Jag vill också passa på att påminna er, som just nu befinner er i det där tunga, mörka och svarta, om att det går att tända lågan igen. Jag trodde aldrig att livet var för mig och jag trodde inte att jag någonsin skulle orka hålla mig vid liv, men idag är jag tacksam för att jag lever. Jag är inte längre rädd för att dö på grund av att döden känns läskig. Idag är jag rädd för att dö för att jag verkligen vill leva.

Jag vill inte trampa någon på tårna och jag vet att jag är priviligerad som har så många människor i mitt liv som älskar och bryr sig om mig. Men på något sätt så vill jag tro att lyckan finns för alla, någonstans! Det gäller bara att finna den och vägen dit kan vara utmattande, hopplös och den kan till och med kännas omöjlig. Jag vet det. Oavsett, ni är alla krigare. Varenda en av er. Kämpa lite till. En dag i taget. Be om hjälp och framförallt - ta emot hjälpen! Livet behöver inte göra ont varje dag. Jag lovar.

Gillar

Kommentarer

Emma Engström,
Så stark och fin text verkligen! <3
nouw.com/emmaengstrom
tildajuujarvi
tildajuujarvi,
Blir så glad ❤️ tack
nouw.com/tildajuujarvi