LÅT MIG PRESENTERA 888-MODELLEN


Alltså vet ni? Jag har så länge som jag kan minnas varit en så kallad "allt-eller-inget-person". När jag ger mig in i någonting så ger jag 110% - annars skiter jag i det helt. Jag har liksom inget mellanläge, utan det handlar alltid om 100 eller 0. Och det gäller allting! Skola, jobb, mat och kanske framförallt träning. När jag bestämmer mig för att börja träna så gör jag det varje dag eller så ger jag upp och skiter i att träna överhuvudtaget. Samma sak gäller mat. Bestämmer jag mig för att äta nyttigt så är jag superstrikt och ser till att inte få i mig socker överhuvudtaget. Eller så äter jag socker för ofta istället. Förstår ni? Jag har liksom aldrig haft något "naturligt mellanläge" vilket i sin tur har gjort så att jag haft svårt för att skapa mig en hållbar balans i min vardag.


Under en period i mitt liv jobbade jag alldeles för mycket vilket till sist gjorde att min ork tog slut. Och då minns jag att Feisals pappa sa en så smart grej till mig; "Du måste dela upp ditt dygn efter 888-modellen". Jag förstod såklart inte vad han menade och bad honom förklara vad den innebar. Han förklarade att vi behöver dela upp dygnets 24 timmar i tre lika stora tårtbitar.


Allt sedan dess har jag varje dag haft denhär "888-modellen" i huvudet. Det är så viktigt att hitta balansen mellan dessa "tårtbitar" för att må bra som möjligt. Varenda en av dem är lika viktig! Vi fungerar inte med för lite återhämtning, vi mår inte bra av för lite fritid och med antingen för lite eller för mycket jobb/sysselsättning blir vi understimulerade eller utbrända. Sen är det viktigt att poängtera att denna modell ju inte handlar om att dela upp dygnets alla timmar till ett schema som ska följas till punkt och pricka, utan det handlar mer om ett utgångsläge.


Ett exempel på balans är att jag ju tränar flera gånger i veckan och äter relativt hälsosamt under veckodagarna. MEN! På helgerna unnar jag mig. Godis, bakelser, snabbmat, glass eller vad jag nu kan vara sugen på. Oftast är det dock lösgodis, hehe.. Jag har aldrig varit bra på det här med balans och behöver jobba aktivt med att skapa mig den. Och det är värt att anstränga sig för. Det är när vi uppnår balans i vårt liv som vi mår som allra bäst. Har ni hört om 888-modellen förut? Vad tänker ni om den? Har ni en balans som ni trivs med? Berätta gärna! Vore så intressant att höra😊

Gillar

Kommentarer

2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Härliga bilder =) gott med godis =)
nouw.com/2barnsmammaochfru
tildajuujarvi
tildajuujarvi,
JuliaVNMelin
JuliaVNMelin,
Bra inlägg,kram
nouw.com/juliavnmelin
tildajuujarvi
tildajuujarvi,
Kram ❤️ ❤️
nouw.com/tildajuujarvi