MINA TIPS FÖR EN HÄRLIGARE HÖST


Nu när hösten verkligen är här med sina kalla vindar och mörka kvällar så är det lätt att hamna i en svacka. Jag har själv klarat mig undan ganska så bra hittills (peppar peppar) men jag kan minnas många tidigare höstar då jag känt mig så omotiverad, trött och matt. Jag har dessutom märkt hur många i min omgivning suckar och beklagar sig över hur grå och tråkig tillvaron känns just nu. Därför tänker jag att jag delar med mig av hur jag gör för att omvandla hösten till en faktiskt väldigt mysig årstid som känns spännande istället för tråkig. Jag tänker att det känns väldigt rätt i tiden just nu.

Jag vet att många fokuserar på att förändra tillvaron och sätta upp nya mål inför varje årsskifte, kanske i form av nyårslöften. Men jag ser istället varje höst som min egen nystart. Jag älskar att varje sensommar börja fundera på vad jag vill fokusera på kommande höst, vad jag vill förändra och vad jag vill ha för mål. Det ökar motivationen och ger lite extra pepp!

Okej, nu kanske ni tänker att detta må vara bland det tråkigaste ni någonsin hört, haha. Men alltså, min kalender är min bästa vän! Jag älskar att få en överblick på allt som ska göras inför varje vecka och det är så skönt att slippa ha allting i huvudet. Det underlättar planeringen och minskar stressen, jag lovar! Lite extra roligt blir det dessutom om du lägger ned lite tid och designar din egen kalender så att den ser ut precis som du vill ha den! HÄR kan du skapa din personliga kalender!

Unna dig en fin höstkappa, mysiga tröjor, ett par nya jeans eller varför inte dedär döläckra kängorna som du så länge velat ha? Häng in sommarklänningarna och shortsen längst in i garderoben och ge istället plats för stora, mysiga och varma höstplagg. Hösten är ju definitivt den bästa årstiden vad gäller kläder, ellerhur?

Fyll kalendern med saker att se fram emot! Det kan vara en natt på hotell med någon du tycker om, en riktig pangkväll med tjejgänget ute på klubben, en datenight med din partner, en middag med bästisarna eller bara något så enkelt som en myskväll med överflöd av kuddar, filtar, snacks, pyjamas och härliga samtal. Att umgås med vänner och familj ger energi - ta vara på det i höstmörkret hörrni!

Jag vet att detta inte är möjligt för alla, men ni som kan - ta med jobbet eller plugget till något mysigt café istället för att sitta hemma eller på något tråkigt bibliotek! Ta gärna med någon vän också så höjs mysfaktorn rejält.

Köp ett nytt läppstift i någon fin färg, ta ett nytt hål i örat eller gör som jag - klipp dig en lugg!

Kanske inte världens roligaste tips men tro mig, det är ett bra tips. Hösten är en perfekt tid att få in en ny rutin. Ha inte för höga krav utan får du in två eller tre pass i veckan så är det toppenbra! Träningen gör dig piggare, gladare och full av lyckohormoner vilket bidrar till att hela tillvaron känns ljusare.

  • LIVET

Gillar

Kommentarer