MITT BÄSTA TIPS FÖR EN UNDERBAR HÖST

Jag har så länge jag kan minnas förknippat hösten med någonting jobbigt, mörkt och deppigt. Höst har för mig alltid inneburit det trista slutet på sammaren, en mörk tid efter någonting så ljust. Höst innebar ångest och nedstämdhet som bet sig fast i mig och som inte släppte taget förrän våren och sommarens intåg gjorde sig påmind. Jag levde egentligen bara under sommarmånaderna. De resterande 9 månaderna handlade mest om att stå ut och försöka finna mig i min gråa ocg pisstråkiga tillvaro.

Denna höst har varit annorlunda. Jag kan ärligt säga att jag mått bra och jag har för första gången kunnat se allt det där vackra i hösten som alla påpekat och tjatat om varje år. Alla löv som täcker träden i olika varma nyanser av rött, gult och oranget, det mysiga i tända ljus i lägenheten och charmen i att gå runt i sockor och en varm, stickad tröja som egentligen är alldeles för stor för mig..
Min höst har varit underbar.

Och då undrar ni säkert vad jag gjort annorlunda inför denna höst som gjort den så bra i jämförelse med tidigare år då jag mest känt att allt med hösten bara varit skit. Vad är mitt tips?

Jag skulle absolut kunna tipsa om ett supergott té eller om några riktigt härliga höst-mys-tröjor. Men vet ni vad? Jag kommer inte göra det denna gång även fast de absolut bidrar till en lite härligare höst :) Jag väljer att inte göra det för att de bidrar allihop till små kickar av lycka och de är sådana som jag ägnat alla mina tidigare höstar åt. Visst, allt blev lite härligare när jag köpte mig en mysig stickad tröja - för en stund. Men när den kicken avtog kom klumpen i magen smygande tillbaka. Vi vill ju vara lyckliga i själen, ellerhur? Genuint och på riktigt. Inte bara för att vi får någonting eller för att vi gör någoting. Målet är att känna lycka bara för att vi finns till.

Mitt tips blir därför istället:

Precis som att många gärna vill göra en riktig storstädning i hemmet inför hösten genom att byta gardinerna till någon mörkare färg, pryda soffan med härliga kuddar i höstiga färger och gå igenom garderoben för att se vad som behövs rensas eller bytas ut - på samma sätt ska du också storstäda ditt inre. Se över vad i ditt liv och din tillvaro det är som skaver. Är det någon vän som egentligen faktiskt kanske bara gör mer skada än nytta? En familjemedlem? Är jobbet bara piss? Hur är det egentligen med kärleksrelationen just nu? Kanske finns det vänner som bort långt borta som du saknar? Vad det än är - förändra det! Förändra, byt ut och ersätt.

Det må låta egoistiskt, men du behöver sätta dig själv i ditt främsta fokus.
Vad behöver jag för att må bra? Vad är viktigt för mig att hinna med? Hur mycket av det jag gör är bara för att gynna eller göra andra människor nöjda?


Denna höst har jag fokuserat på mig själv och mitt liv och det är det bästa jag någonsin gjort för mig själv. Jag har sett över min egen vardag och försökt att urskilja exakt vad som ger mig ny energi och vad som äter upp den. Jag har försökt planera och fördela mina 24 timmar på dygnet på ett sätt som ger mig möjlighet hinna med det som måste göras men så att det också finns tid för återhämtning, för att tanka ny energi och för det jag behöver för att må bra.

När du har gjort storstädningen inom dig själv och ditt liv blir det lättare att hitta ett inre lugn som känns skönt att landa i. Då känns inte längre hösten bara kall, mörk och lång utan också ganska vacker, mysig och hemtrevlig. För det är ju bara du som kan forma och förändra din egen vardag och skapa din egen lycka.

Sen vill jag ännu en gång understryka att extra booster utifrån i form av seriemaratons, te i fina koppar och stora stickade tröjor är en enorm bonus som gör hösten ännu lite bättre - men genom att skapa din lycka och ditt välmående inifrån blir den genuin, bestående och äkta. Först då kan du njuta av hösten på riktigt.


Därför blir detta det viktigaste tipset du kan få av mig. Stor-städa ditt inre. För en underbar höst men också för ett lyckligare liv. 
Nästa gång kan vi prata tips om snygga kappor och kängor istället ;) 

#nouwautumnchallengeXx, Tilda

Gillar

Kommentarer

sofieevelina
sofieevelina,
Riktiga supertips! 😃
nouw.com/sofieevelina
sarakarlssonsse
sarakarlssonsse,
Sjukt bra tips & det är verkligen viktigt att prioritera sig själv!! ❥
nouw.com/sarakarlssonsse
Macaulay
,
Hälsningar till er alla, jag vill berätta allt om hur jag botades av HERPES sjukdom av en läkare som heter omode. Jag surfar på Internet och letade efter bot på HERPES, när jag såg kommentarer från människor som talade om hur Dr. omode botade dem. Jag var rädd för att jag aldrig trodde på Internet men jag var övertygad om att ge honom ett försök eftersom jag inte har något hopp om att ha blivit botad av HERPES, så jag bestämde mig för att kontakta honom med hans e-postmeddelande och hans WhatsApp-nummer som anges i kommentaren [omodeherbahome @ gmail.com, + 2347015927966] när jag kontaktade honom gav han mig hopp och skickade en örtmedicin till mig som jag tog och det fungerade på allvar för mig, jag är en fri person nu utan problem, mitt HERPES resultat kom negativt ut och han kan bota även andra sjukdomar, ta tillbaka att ditt ex som har lämnat dig så länge och gör honom eller henne ditt bästa någonsin igen. Jag ber för dig Dr. Omode. Gud kommer att ge dig evigt liv, du ska inte dö före din tid för att du är en uppriktig och stor man