TILL DIG MAMMA

Älskade mamma. När jag var liten var du min idol. För mig var du min värld. Det var alltid dig jag sökte mig till när någonting gjorde ont, när jag var ledsen eller när det var någonting jag funderade på.

Älskade mamma. Jag hade ofta dåligt samvete som barn för att jag kände mig otillräcklig. Jag ville vara alla till lags och jag ville att alla i hela världen skulle tycka om mig. Men du sa till mig att jag räckte till bara genom att vara Tilda och att jag inte blir varken en sämre vän eller en sämre person av att säga nej ibland.

Älskade mamma. Jag fick ångest, mamma. Jag fick ångest när jag fortfarande var väldigt liten. Jag hade ett kaos inom mig som jag inte förstod, men du lyssnade när jag försökte förklara trasslet jag kände.

Älskade mamma. Jag grät när du sa godnatt till mig om kvällarna för jag hatade natten. Natten var mörk och skrämmande och i mörkret kände jag mig alltid ensam.

Älskade mamma. Jag var så rädd för att åka till tandläkaren för att den där gången som de skulle ta bort en tand och bedövningen inte gav tillräcklig effekt skrämde mig så illa. Men varje gång det var dags för ett tandläkarbesök var det du som följde med mig.

Älskade mamma. Jag blev rädd för att kräkas. Jag blev rädd för allting som har med kräkningar och magsjuka att göra. När jag fick mina första panikångest-attacker var det du som höll i mig tills ångesten avtog.

Älskade mamma. Jag minns hur du förklarade för mig att det aldrig är okej att slåss - förutom när någon tar på min kropp fastän jag inte vill.

Älskade mamma. Min kräkfobi blev värre. Jag vågade inte längre äta vad som helst, jag tvättade händerna konstant och klarade inte av att ta i handtag. Jag påbörjade en KBT-behandling hos BUP och varje vecka var det du som följde med mig dit.

Älskade mamma. Det bästa jag och min lillasyster visste var att få åka och storhandla med dig inne i stan. Jag lyckades alltid tjata tills du gick med på att köpa en flaska hårspray, något nytt klädesplagg eller min favoritjuice till frukosten dagen därpå, fastän du egentligen tyckte att den var lite väl dyr..

Älskade mamma. Jag minns hur jag en kväll bröt ihop totalt och grät så att jag knappt fick luft. Jag gick in till vardagsrummet, där du satt i soffan, och la mig i ditt knä varpå du la dina armar om mig. Du sa ingenting, men smärtan avtog ändå.

Älskade mamma. Jag blev så kär. Jag föll för så hårt för honom att jag inte lyckades komma upp på benen igen. Han var allt jag någonsin velat ha.

Älskade mamma. Jag vet att jag gjorde dig besviken när jag ljög. Men det var aldrig för att såra dig.

Älskade mamma. När jag var mitt uppe i flytten och hela min själ värkte var det du som hjälpte mig.

Älskade mamma. När jag inte mådde bra och berättade för dig att jag har en kramp i magen som inte går över var det du som förklarade för mig att jag måste ta mig själv på allvar och göra en förändring.

Älskade mamma. Tack för att du är min mamma och tack för allt du gör för mig och mina syskon varje dag.


Älskade mamma. Du kommer föralltid att vara den största pusselbiten i mitt liv.

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,
Åhh vilken fin text <3
nouw.com/happym
tildajuujarvi
tildajuujarvi,
prissberg
prissberg,
Wow vilken fin text<3
nouw.com/prissberg
tildajuujarvi
tildajuujarvi,
sofieevelina
sofieevelina,
Så himla fint skrivet <3
nouw.com/sofieevelina
linneahedberg
linneahedberg,
Men åh va fint! Blir helt tårögd av sånt här ♡♡
nouw.com/linneahedberg
tildajuujarvi
tildajuujarvi,
Tessjohans
Tessjohans,
Så otroligt fin text <3
nouw.com/tessjohans
tildajuujarvi
tildajuujarvi,
eelinjansson
eelinjansson,
Men guuu va fin text!! ❤️
nouw.com/eelinjansson
tildajuujarvi
tildajuujarvi,
Jenita
,
Mami